Modulaire Re-integratie

Re-integratie traject op maat

Een Modulair traject ( participatie naar arbeid ) is een re-integratietraject op maat. Dit wil zeggen dat wat jij en de re-integratiedeskundige doen totaal op jou als persoon afgestemd is. Wanneer je bij QPER een traject volgt, krijg je altijd persoonlijke één op één begeleiding van iemand die jou ziet en écht begrijpt. Dit garanderen we je door te starten met een vrijblijvend kennismakingsgesprek, en te luisteren naar jouw verhaal. We brengen samen jouw unieke situatie t in gebracht, evenals je wensen, verwachtingen en wellicht zaken die jij als obstakels ziet. Daarnaast krijg je in dit gesprek uitgebreide uitleg over het Modulaire traject van onze re-integratiedeskundige. Zo legt deze kennismaking de basis voor het vertrouwen waarmee we samen aan de slag gaan. Als we vervolgens definitief besluiten om te starten met dit Werkfit traject, maken we op basis van dit traject, een re-integratieplan.

Werkzoekende Modulaire traject

Heb je een afstand tot de arbeidsmarkt vanwege ziekte of een beperking en weet je nog niet hoe je terug moet komen omdat de stap naar werken nog te groot is? QPER biedt uitkomst door middel van het MODULAIRE re-integratie traject. Onze aanpak bij QPER is multidisciplinair en helpt je om grip te krijgen op je eigen re-integratieproces(participatie). Je coach helpt je het proces af te stemmen op jouw wensen en mogelijkheden. Onze ervaren vitaliteitscoaches en re-integratiecoaches combineren verschillende vormen van fysiek actief worden en re-integratie om samen het beste resultaat voor jou te kunnen realiseren. We bieden combinaties van handvatten en methodes vanuit coachingstechnieken, yogalessen, wandelcoaching en adviezen over voeding en gezondheid. In deze afgestemde, persoonlijke aanpak heb jij altijd gegarandeerd de voor jou nodige ondersteuning bij het vinden van een werkervaringsplaats of vrijwilligerswerk.

Vrijwilligerswerk / werkervaringsplaats

Als je nog niet klaar bent om te werken maar wel de mogelijkheden wilt onderzoeken van vrijwilligerswerk of een werkervaringsplaats, dan is dit een goede manier om meer perspectief te creëren voor jezelf op de arbeidsmarkt. QPER heeft voor jou de route en de connecties naar jouw werkervaringsplek of helpt je zoeken naar vrijwilligerswerk dat bij jou past. Het belangrijkste doel van dit proces is het terugvinden van voldoening en balans in je werk want dat staat bij QPER altijd voorop binnen de trajecten die we doen. Juist plezier geeft vertrouwen en verstevigt je eigenwaarde om weer te werken, en dat is essentieel om jouw vaardigheden volop te benutten op de arbeidsmarkt. QPER begeleidt je daarbij van A tot Z en zorgt dat je bij elke stap die je neemt hulp en begeleiding krijgt tot jij het gevoel hebt dat jij bereikt wat je voor ogen had.

Yoga lessen en ontspanningsoefeningen

Als je arbeidsongeschikt bent wil je werken aan nieuwe werkmogelijkheden vanuit een ontspannen energie en vooral perspectief. Want als je ontspannen bent, straal je meer vertrouwen uit en kun je beter verwoorden wie je bent en waar je voor staat. Ieder mens heeft baat bij ontspanningsoefeningen. Het is goed om te weten dat Yoga-ervaring hierbij absoluut geen vereiste is: deze vorm van yoga is speciaal ontwikkeld om jouw klachten te helpen verlichten en is gemakkelijk te volgen. Door eventuele zorgen en beperkingen goed in kaart te brengen, stemmen we elke sessie af op ieders behoeftes, en dat blijven we doen. Bij een traject van QPER kun je elke week 1 of meerdere keren yogales volgen onder begeleiding van een professionele yogadocente.

Wandel Coaching

Wil je de eerste stappen zetten in je re-integratieproces op de arbeidsmarkt, maar weet je nog niet hoe? Maak je geen zorgen, wij weten het gelukkig wel, dus jij straks ook! Na een stressvolle periode helpen wij je door de bomen het bos weer te zien. Letterlijk! Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat wandelen in de natuur een grote positieve invloed heeft op je mentale en fysieke gesteldheid. Gedurende een aantal weken wandelen heeft hetzelfde effect als antidepressiva, alleen dan zonder bijwerkingen. Dit klinkt gek, maar je zult het zelf ervaren als je de eerste keer met je coach door de natuur hebt gewandeld. De gesprekken met je coach terwijl je omgeven bent door bomen en fluitende vogels, zullen ruimte geven voor ontspanning en vertrouwen. Je kunt het leven beter overzien en daardoor sneller voelen welke richting je op wilt. Als gevolg hiervan maak je bijna automatisch betere keuzes en krijg je nieuwe energie.

Meer informatie?

Ben je enthousiast geworden of heb je vragen over ons traject of onze werkwijze? Je kunt altijd bij ons terecht we informeren je graag en zijn eenvoudig te bereiken via Facebook, Whatsapp en telefoon.

Ga naar whatsapp
1
Vragen? Neem vrijblijvend contact op
Hallo!

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Maak dan gemakkelijk gebruik van Whatsapp

Groet, Qper re-intergratie