0251 - 343 004 info@qper-reintegratie.nl

Een goed begin is het halve werQ

Wekfit trajecten die aansluiten op jouw situatie

Sport en WerQfit

Bij QPER Reintegratie weten we dat werk vinden een belangrijke taak is van onze dienstverlening. Daarom nemen we dit heel serieus en doen we alles om jou als onze klant weer Werkfit te krijgen. We weten dat SPORTEN een belangrijk element vormt in ons dagelijks leven. Maar juist als je geen Werk hebt is SPORTEN de juiste uitlaatklep die allerlei voordelen oplevert:

 • Goed voor je hersenen en geheugen
 • Stimuleert aanmaak van endorfine, serotonine en dopamines
 • geeft minder stress
 • krijgt er sterke botten van
 • goed voor hart en bloedvaten
 • heeft een positief effect op de spijsvertering
 • krijgt er meer energie

Endorfine is het belangrijkste hormoon dat zorgt voor een geluksgevoel. Endorfine heeft als eigenschap dat pijn en stress worden onderdrukt zodat er meer plaats is voor een gelukkig gevoel. Wanneer je hersenen een tijdje te weinig of helemaal geen endorfine aanmaken kun je somber worden. Je lichaam gaat dan op zoek naar iets dat ervoor zorgt dat endorfine weer wordt aangemaakt. Zo kun je bijvoorbeeld trek krijgen in suiker of vet.

Sportproject

In samenwerking met een sportschool en een yogaschool in Heemskerk hebben wij voor jou een sportproject klaarstaan die je ondersteund om fit te worden. Het sportproject is een onderdeel van een normaal Werkfit traject. Dus dat betekent dat het hoofddoel van het traject – Werk – is. En naast het Sportproject zoeken we samen naar je werkmogelijkheden zoals in een ‘normaal’ Werkfit traject bij QPER Reintegratie. 

 

 • Intake Werkfit en Kennismaken
 • Kennismakingsgesprek op de sportschool met de sportinstructeur en opstellen sportprogramma
 • Online het sportprogramma waarbij je alle vorderingen kan volgen over je eigen fitheid en conditie
 • Vooraf drinken we gezamenlijk een kop koffie of thee, dus het is direct ook een sociale stimulans om andere mensen te ontmoeten
 • 1 keer per week sport je op een vast moment
 • Altijd een sport instructeur aanwezig
 • Altijd een coach van QPER Reintegratie aanwezig voor vragen
 • Bij twijfel over klachten kan gebruik gemaakt worden van een fysio om inzicht te krijgen in verantwoord sporten

Het in beeld brengen van de arbeidsmarktpositie

Bij deze activiteit brengen we concrete functies en arbeidsmogelijkheden in kaart . Dit doen we met behulp van onder andere de inzet van diverse loopbaan- en persoonlijkheidstesten en het voeren van persoonlijke gesprekken. Dit leidt tot een zoekprofiel die we gebruiken bij de verdere zoektocht naar een functie die bij je past. Als je toe bent aan de sollicitatietraining leer je om een goede brief te schrijven, een CV op te stellen en ook hoe je je kunt presenteren tijdens het sollicitatiegesprek. QPER maakt hierbij gebruik van de professionele diensten van Dave Willems Photography  voor het maken van een professionele profielfoto. Een goede profilering op de arbeidsmarkt is een van de succesfactoren voor het vinden van een baan. Ook bieden we ook ondersteuning en begeleiding aan startende ondernemers of mensen die voornemens zijn een eigen onderneming te gaan starten.

 

Het verbeteren van de persoonlijke effectiviteit

Deze activiteit bestaat uit coachingsgesprekken waarin we als doel hebben om jou meer inzicht te geven in jezelf zodat je met meer vertrouwen en overtuiging een nieuwe start aan kunt gaan. Eventuele problemen of obstakels brengen we doormiddel van deze coachgesprekken in kaart en pakken we vervolgens in samenwerking met jou gericht aan.

Het versterken van de werknemersvaardigheden

Bij deze activiteit helpen we jou bij het (weer) opbouwen in je werk en zorgen we er samen voor dat je weer arbeidsritme krijgt. Dit kan bijvoorbeeld doordat we een passende werkervaringsplaats of stage als tussenstap naar een betaalde baan hebben gevonden Op die manier kun je jezelf praktisch oriënteren op nieuwe functies en/of beroepen.

Wij helpen jou bij het vinden van die passende werkervaringsplaats, netwerkgesprek of snuffelstage. De deskundigen van QPER helpen je ook wanneer je je wilt et oriënteren op eventueel ondernemerschap en te onderzoeken of het ondernemerschap bij je past. Daarnaast kunnen we aansluitend helpen bij het plannen van de juiste stappen, zoals bijvoorbeeld je inschrijving bij de KVK, het verrekenen van inkomsten en het regelen van een goede boekhouding. QPER geeft je tips, adviezen en begeleiding bij het ontwikkelen van een gezond leefritme en een goede dagindeling als je al langere tijd niet meer gewerkt hebt vanwege fysieke of mentale problemen. Samen kijken we bijvoorbeeld ook naar het realiseren van de juiste balans tussen gezin en werk of eventuele andere zorgen die je hebt op sociaal vlak.

QPER biedt je ondersteuning in de vorm van persoonlijke coaching, om inzicht te krijgen in eventuele mentale en emotionele blokkades én de sleutels om deze te veranderen. Zo kun jij vanuit jouw kracht de balans vinden die nodig is om niet alleen in een baan, maar in alle aspecten van je leven sterk in je schoenen te kunnen staan.

QPER helpt ook jouw werkgevers door hen te informeren over de subsidiemogelijkheden waardoor het gemakkelijker wordt voor jou om een baan te vinden. QPER coacht je in hoe je het beste kan omgaan met je beperkingen tijdens je werk. Ook leer je wat je wel en niet hoeft te vertellen aan werkgevers over eventuele beperkingen. Zo krijg je meer vertrouwen in hoe je met lastige situaties om kunt gaan en kun je straks met voldoening en trots op de werkvloer staan.

Ga naar whatsapp
1
Vragen? Neem vrijblijvend contact op
Hallo!

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Maak dan gemakkelijk gebruik van Whatsapp

Groet, Qper re-intergratie