0251 - 343 004 info@qper-reintegratie.nl

Word weer werkfit

Wekfit trajecten die aansluiten op jouw situatie

Je hebt een ZW, WIA, WW, WAO of Wajong-uitkering van het UWV en je wilt je voorbereiden om weer aan het werk te gaan. Als partner van het UWV biedt QPER hiervoor zogenaamde Werkfit trajecten. QPER is al jaren werkzaam in alle fases en vormen van re-integratie en als arbeidsdeskundige. Hierdoor weten we wat er bij komt kijken om te zorgen dat je klaar bent voor de nieuwe start. Het doorlopen van dit traject bij QPER zorgt ervoor dat je alle vaardigheden, kansen en mogelijkheden in beeld hebt om je – vanuit jouw unieke talenten – weer vol trots op de arbeidsmarkt te gaan begeven. Of te starten als zelfstandig ondernemer. Trots en waardigheid zijn voor elk mens essentieel, zeker in een baan. Dit is het uitgangspunt van elke vorm van re-integratie bij QPER.

Een arbeidsbeperking hoeft jou, in tegenstelling tot wat je misschien voelt of denkt, niet te beperken om vanuit trots, plezier en voldoening te gaan werken. Ook als je nu nog niet weet hoe, wíj weten dit wel, en jij straks dus ook. Hierdoor kun jij vanuit jouw unieke kracht, straks weer vol vertrouwen en op een gezonde manier in je werkleven staan. Veel mensen voelen na een traject bij QPER zelfs méér voldoening in hun werk dan ooit tevoren.

Het traject

Werkfit is een re-integratietraject op maat. Dit wil zeggen dat wat jij en de re-integratiedeskundige doen totaal op jou als persoon is afgestemd . Als je bij QPER een Werkfit traject volgt, krijg je altijd persoonlijke één op één begeleiding van iemand die jou ziet en écht begrijpt. Dit garanderen we je door te starten met een vrijblijvend kennismakingsgesprek, en te luisteren naar jouw verhaal. We brengen samen jouw unieke situatie in gebracht, evenals je wensen, verwachtingen en wellicht zaken die jij als obstakels ziet. Daarnaast krijg je uitgebreide uitleg over het Werkfit traject van onze re-integratiedeskundige in dit persoonlijke gesprek. Zo legt deze kennismaking de basis voor het vertrouwen waarmee we samen aan de slag gaan. Als we vervolgens definitief besluiten om te starten met dit Werkfit traject, maken we op basis van dit traject, een re-integratieplan. Ons uitgangspunt hierbij is dat Iedereen een eigen tempo en behoeftes heeft. Maar door de ervaring en allround persoonlijke aanpak, komt het zelfs voor dat cliënten zich al vóór afronding van het werktraject al compleet ‘Werkfit’ voelen. Je kunt al binnen afzienbare tijd de mogelijkheid hebben om vanuit jouw drive te gaan werken en soms is er zelfs al (zicht op) een interessante baan of zzp werkzaamheden.

Hoe ziet een QPER Werkfit traject eruit? Deskundigen bij QPER zijn niet alleen de expert voor wanneer je hulp nodig hebt om je representatief te voelen op de arbeidsmarkt. Uiteraard weten we hoe we je hierbij kunnen ondersteunen om met zelfvertrouwen een sollicitatiegesprek in te gaan, een geweldige eerste indruk achter te laten, je goed online te profileren of een spetterende brief te schrijven. Maar om ervoor te zorgen dat jij je klaar voelt om vol trots en zelfvertrouwen voldoening te gaan vinden in een nieuwe stap in je loopbaan, kijken we naar meer zaken.

Het in beeld brengen van de arbeidsmarktpositie

Bij deze activiteit brengen we concrete functies en arbeidsmogelijkheden in kaart . Dit doen we met behulp van onder andere de inzet van diverse loopbaan- en persoonlijkheidstesten en het voeren van persoonlijke gesprekken. Dit leidt tot een zoekprofiel die we gebruiken bij de verdere zoektocht naar een functie die bij je past. Als je toe bent aan de sollicitatietraining leer je om een goede brief te schrijven, een CV op te stellen en ook hoe je je kunt presenteren tijdens het sollicitatiegesprek. QPER maakt hierbij gebruik van de professionele diensten van Dave Willems Photography voor het maken van een professionele profielfoto. Een goede profilering op de arbeidsmarkt is een van de succesfactoren voor het vinden van een baan. Ook bieden we ook ondersteuning en begeleiding aan startende ondernemers of mensen die voornemens zijn een eigen onderneming te gaan starten.

 

Het verbeteren van de persoonlijke effectiviteit

Deze activiteit bestaat uit coachingsgesprekken waarin we als doel hebben om jou meer inzicht te geven in jezelf zodat je met meer vertrouwen en overtuiging een nieuwe start aan kunt gaan. Eventuele problemen of obstakels brengen we doormiddel van deze coachgesprekken in kaart en pakken we vervolgens in samenwerking met jou gericht aan.

Het versterken van de werknemersvaardigheden

Bij deze activiteit helpen we jou bij het (weer) opbouwen in je werk en zorgen we er samen voor dat je weer arbeidsritme krijgt. Dit kan bijvoorbeeld doordat we een passende werkervaringsplaats of stage als tussenstap naar een betaalde baan hebben gevonden Op die manier kun je jezelf praktisch oriënteren op nieuwe functies en/of beroepen.

Wij helpen jou bij het vinden van die passende werkervaringsplaats, netwerkgesprek of snuffelstage. De deskundigen van QPER helpen je ook wanneer je je wilt et oriënteren op eventueel ondernemerschap en te onderzoeken of het ondernemerschap bij je past. Daarnaast kunnen we aansluitend helpen bij het plannen van de juiste stappen, zoals bijvoorbeeld je inschrijving bij de KVK, het verrekenen van inkomsten en het regelen van een goede boekhouding. QPER geeft je tips, adviezen en begeleiding bij het ontwikkelen van een gezond leefritme en een goede dagindeling als je al langere tijd niet meer gewerkt hebt vanwege fysieke of mentale problemen. Samen kijken we bijvoorbeeld ook naar het realiseren van de juiste balans tussen gezin en werk of eventuele andere zorgen die je hebt op sociaal vlak.

QPER biedt je ondersteuning in de vorm van persoonlijke coaching, om inzicht te krijgen in eventuele mentale en emotionele blokkades én de sleutels om deze te veranderen. Zo kun jij vanuit jouw kracht de balans vinden die nodig is om niet alleen in een baan, maar in alle aspecten van je leven sterk in je schoenen te kunnen staan.

QPER helpt ook jouw werkgevers door hen te informeren over de subsidiemogelijkheden waardoor het gemakkelijker wordt voor jou om een baan te vinden. QPER coacht je in hoe je het beste kan omgaan met je beperkingen tijdens je werk. Ook leer je wat je wel en niet hoeft te vertellen aan werkgevers over eventuele beperkingen. Zo krijg je meer vertrouwen in hoe je met lastige situaties om kunt gaan en kun je straks met voldoening en trots op de werkvloer staan.

Ga naar whatsapp
1
Vragen? Neem vrijblijvend contact op
Hallo!

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Maak dan gemakkelijk gebruik van Whatsapp

Groet, Qper re-intergratie